Cosmopolitan drink
Vodka

Cosmopolitan

Cosmopolitan - jetset drink for kvinden eller manden med stil!

Cosmopolitan er, som navnet jo siger, en drink for verdensmanden eller kvinden. Alt i alt nok mest for kvinder. Ikke mindst siden det kom frem det engang var Madonna's favorit drink. Det er ikke originalt den mest søde drink, men mange hælder lidt sugar cane sirup, hvilket gør den lidt mere tøse-venlig. 

Hvad skal der i en Cosmopolitan

  • 3-4 cl Vodka
  • 2 cl Cointreau / Triple sec mixer
  • 4-6 cl Tranebærjuice eller saft
  • 2 cl Friskpresset limesaft eller Lime sirup

Hvordan skal denne fancy drink blandes

Alle ingredienser hældes i en shaker med et par isterninger. Dernæst rystes den godt og grundigt. Længde afhænger af hvor meget du vil have den fortyndet af isen. Som sådan bør der egentlig et lille stykke appelsinskal i, der så presses ledt og derved frisætter sine olie. Den kan dog også laves uden. Indholdet fra shakeren hældes nu med si over i et martiniglas. Havde du lidt appelsinskal med i shakeren, så brug den som pynt.

Du kan vælge at blande den med Cointreau eller Triple Sec Mixer. Vælger du en at bruge Triple Sec Mixeren, så bør du nok tilføje lidt sugar cane sirup. Forskellen på Triple Sec og Cointreau er ikke kun at den sidst nævnte har procenter, det er også at den er lidt mere sød i smagen. Som sådan er en Cointreau også det man kalder en "Triple Sec" ( triple dry ). Det er nemlig en kategori der er oprettet til orangelikøren der er oprettet af søde/bitre appelsinskaller. 

Vil du have den ekstra lækker, så gør dig selv den tjeneste og køb frisk lime du presser. Netop ved denne drink kan du smage forskellen. 

Du kan måske også lide...