Mojito drink opskrift
Rom

Mojito

Mojito er en drink fra det eksotiske Cuba!

Cuba er hjemsted for en del lækre drinks. Deriblandt er også den kendte der drink Mojito, det bla var Hemingways favorit drink. Det har uden tvivl, ikke gjort den mindre kendt. Det skal dog siges at drinken nok var blevet verdenskendt uanset hvad. Det er en frisk drink med rom og danskvand, der stadig byder på både sødme og freshness. Dertil kommer at du nok altid har alt i huset til at lave den med.

Hvad skal du blandet i en Mojito

  • 3-4 cl Rom ( lys rom )
  • 2 cl Friskpresset limesaft eller Lime sirup
  • 6-10 cl Danskvand
  • 2-3 stk limebåde
  • 1 tsk Rørsukker

Hvordan skal den blandes

Du kan egentlig bruge lidt forskellige slags glas at lave den i, herfra anbefaler vi nok mere et highball eller Lowball glas ( rocks glas ). Det kommer til dels også an på hvor meget danskvand du vil have i. 

Start med at nulre myntebladene så du frisætter mynteolien. De smides nu i bunden af glasset. Derefter hælder du rom, limesaft og rørsukker i glasset. Smid nu dine limebåde i glasset og og brug evt. en muddler til at "masse" det hele godt sammen. Derved klemmes saften også lidt mere ud af limebådene. Sukker forbindes også bedre med resten på den måde. Når det er gjort, smider du isterninger i glasset. Nogle smider is helt op til kanten, det er smagssag. Som det sidste topper du af med danskvand. Rør nu det hele godt rundt med en bar ske eller sugerør. 

Vil du gerne have en alkohol fri version til en varm sommerdag, så undlad blot at hælde rom i den. 

Du kan måske også lide...